Sloni

22. března 2008 v 13:03
Slon africký (Loxodonta africana)
výskyt: subsaharská Afrika
Obývá pouště,lesy,říční údolí,mokřady i savanu.ale v současnosti se vyskytuje hlavně v rezervacích.Pytláctví vedlo k rychlému poklesu jeho počtu,například keňská populace,jež v roce 1970 zahrnovala asi 169 000 jedinců,se do roku 1989 zmenšila na 22 000 slonů. V otevřené krajině se zvláště v době dešťů stáda spojují v početné skupiny o několika stádech zvířat.Sloni žijící v lesích jsou většinou menší a žijí v nepočetných rodinných skupinách.
Slon indický (Elephas maximus)
výskyt: Indie až Čína (JZ), Asie (JV)
Slon indický je menší než slon africký a je mnohem blíže příbuzný mamutovi.Samice nemívají vyvinuté kly a žijí v samičích skupinách tvořených 8-40 matkami,dcerami a sestrami.Samci tráví většinu života samotářsky nebo v dočasných stádech až sedmi samců a k samičí skupině se připojují jen v době říje.Sloni se dorozumívají pomocí nízkofrekvenčních zvuků,jimiž udržují vzájemný kontakt i na velkou vzdálenost.Vysokofrekvenčními tóny vyjadřují náladu a hlasité troubení vydávají při poplachu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Který slon se ti víc líbí?

Africký
Indický

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama